top of page

Ga veilig hardlopen in het donker

Zorg dat je opvalt wanneer je gaat hardlopen in het donker. In de winter ontkom je er vaak niet aan om in het donker te hardlopen. Er zijn verschillende manieren om hier verantwoord mee om te gaan.

Reflectiemateriaal en verlichting

Het dragen van een zichtbaarheidsvest over je hardloopkleding kan de zichtbaarheid aanzienlijk verbeteren. Een reflectievest waarvan je niet eens merkt dat je hem draagt, maar toch zichtbaarder dan ooit.


In de meeste gevallen is het dragen van zo'n vest alleen niet voldoende. Flikkerende of constante verlichting is altijd zichtbaar. Reflecterende stoffen is alleen zichtbaar als er iets op schijnt. Voeg dus een licht toe aan je hardloopkleding.


Het sportvest van Hen Sportgear heeft een telefoonvakje waar je gemakkelijk je telefoon kunt opbergen. Ideaal! Met dit sportvest neem je eenvoudig je telefoon mee zonder dat je er last van hebt.Heuptas van Hen Sportsgear heeft een LED strip verlichting aan de voorkant. Zo val je ook goed op in het donker en kan je tegelijkertijd je telefoon, sleutels, geld, etc. meenemen.Hardloopkleding

Er zijn verschillende manieren om op te vallen in het donker. Kies voor hardloopschoenen en hardloopkleding met fluorescerende elementen, zorg dat je opvalt in het donker!


Ga hardlopen zonder muziek in het donker

Hardlopen in het donker met muziek aan is niet ideaal. De omgeving hoor je niet goed. Door de slechte zichtbaarheid wordt omgevingsgeluiden alleen maar slechter. Muziek kan je beter achterwegen laten wanneer het donker is.

Kwetsbaar in het verkeer als hardloper

Met de geschikte hardloopkleding en hardloopaccessoires met LED verlichting ben je beter zichtbaar in het donker. Veel hardlopers zijn niet bewust van hun kwetsbaarheid wanneer zij in het donker lopen. Als hardloper ben je al snel kwetsbaar in het verkeer. Je wordt bij een ongeluk niet beschermd door een helm of airbags. Omdat je als hardloper niet de snelste bent in het verkeer, krijg je veel te maken met voorbijkomende auto’s, scooters en fietsers waar je rekening mee moet houden. Zorg er daarom voor dat je aan de juiste kant van de weg loopt, bijvoorbeeld op de linker weghelft waar jij het tegemoetkomend verkeer goed in de gaten kunt houden en op tijd kunt reageren mocht het nodig zijn. Op het fietspad kun je juist beter aan de rechterkant lopen, omdat er veel hardlopers en fietsers kunnen opduiken die niet verlicht zijn.

Comments


bottom of page